Dagens stora bedrift

Mina vänner, nu ska jag berätta något oerhört stort! Men för att kunna berätta detta måste jag även erkänna något som är lite smått pinsamt...

Det pinsamma: Jag har aldrig bytt en dammsugarpåse.

Den stora nyheten: Nu har jag gjort det!

Ja, jag vet att det kan låta konstigt att jag aldrig tidigare har bytt en dammsugarpåse, men så är fallet. Till mitt försvar säger jag att jag inte behövt göra det innan. När jag gick på SVF hade vi en gemensam dammsugare i korridoren, likaså på Wendelsberg. I virserum hade jag gemensamt med kyrkan som jag bodde i. Här i Jönköping... tja, första 1,5åren bodde jag på 24 kvadrat = inte mycket att städa ;), och dammsugaren har ju funkat... fram tills idag. Insåg att jag nog var tvungen att byta påse då dammsugaren slutade suga upp dammet på golvet. Efter lite funderande och knixande så lyckades jag ta bort den gamla påsen och sätta i en ny! Inte illa va? Resultatet av detta blev storstädning, verkligen på tiden.

Mmm, det här är nog det största som hänt idag... förövrigt så tvättar jag också, o försöker plugga. Jag ska skriva 2 sidor om varför det blir krig, men känner mig helt tom. Så om ni har några tips så tar jag tacksamt emot dessa!

Josefin & Viktors stora dag!

Jag vet att jag skrev sist att jag skulle lägga ut lite bilder från bröllopet. Det har jag faktiskt gjort, dock inte här i bloggen utan i bilddagboken. Men kan berätta lite här också :)

Bröllopet var alltså i allianskyrkan här i Jönköping. Både vigseln och festen. Runt klockan fyra satt vi spänt i kyrksalen och väntade på att de skulle komma. Hela församlingen brister ut i ett fnissande när ingångsmusiken börjar spelas: Sweet home Alabama. Kanske inte den låt man väntat sig, men tja, den är bra. Medan dessa ljuva toner spelas vänder sig alla mot dörren för att se brudparet komma.... men det kommer inget brudpar! Plötsligt ser vi att: Oj, de kommer på läktaren! Jossan på en sida, och Viktor på den andra.... så gick de ner och mötte varandra. Fint och annorlunda.

Vigseln var fin med mycket bön för brudparet. Samt mycket musik, och även dans av barnen/ungdomarna i kyrkan.
Festen var också trevlig! Satt brevid Sara och hade Julia och David mittemot. Trevligt sällskap och god mat. Hela kvällen var bra helt enkelt :) och jossan och viktor var så fina så! (det roligaste tycker jag var att jos var barfota under festen... kanske även under vigseln? jag såg inte det, måste fråga...)
Tack för trevligt bröllop!

Menlöst inlägg

Nu var det ett tag sen jag skrev... så tar tag i detta o skriver lite, även om det inte blir så meningsfullt :)

Sitter just nu i myskläder och lyssnar på Michael W. Smith. Tänker alltid på SVF när jag lyssnar på honom, nostalgi... saknar bibelterminen! (o de andra på skolan också, självklart). Men alltså, bibelskola... det var tider det =) Gemenskapen i klassen, maten och fikat, alla människor! och inte minst min kära kombo... saknar henne!
Folkhögskolor är något speciellt, o jag har hunnit med två. Inte illa va?

Har som ni kanske förstår en lugn hemmakväll, behövdes verkligen! Har knappt orkat med mitt liv det senaste, känns som att det har varit allmänt mycket. Med begravningen, skolan och fritiden.
Begravningen ja. Den var fin, jättefin. Men oj vad jobbigt det var, och vilket enormt tomrum mormor lämnat efter sig. Saknar henne så mkt. Men jag har iallafall min tro att hon har det bra nu, och att vi kommer ses igen. Och morfar finns ju kvar hos oss, han betyder mycket.

Är lite allmänt trött på skolan just nu, och det blir inte bättre av att jag har två kompletteringsuppgifter eftersom jag missade två obligatoriska moment då jag var på begravningen. Blä (förlåt mitt fantasilösa språk...). Ska iallafall försöka hinna göra dem innan kursen är slut. Det vill säga, innan fredag. Jag ska orka!

Något roligt:
Imorrn är det återigen dags för bröllop! Den här gången är det Josefin och Viktor som gifter sig här i Jönköping. Ska bli roligt :) Lägger upp lite bilder efteråt.

Dags att sova nu kanske? Eller pärla lite... hmm... för plugga orkar jag bara inte :)
Gonatt alla mina vänner!

Mitt liv i en resväska

Nu börjar min flackande vecka... Eller, egentligen började den redan i lördags. Då var jag nämligen på födelsedagsmiddag/kalas hos Maria i Skövde (mycket trevligt). Tog tåget från Jönköping - Skövde på lördagseftermiddagen. Sedan på natten gick det en bil till Källby, så jag passade på att åka hem eftersom jag då kunde träffa Daniel som är tillfälligt hemma från Schweiz. Nu befinner jag mig hemhemma, alltså i Källby. Om drygt en timme ska jag dock åka tillbaka till Jönköping. Imorgon är det tenta som gäller, för att sedan åka hemhem igen. På onsdagförmiddag ska vi åka upp till Filipstad. Efter mormors begravning på torsdag måste jag tillbaka till Jönköping för att på fredagen kunna vara med på en obligatorisk miljökonferens.

På lördag är det dessutom hajk plus lite annat som gäller, får se hur mkt jag tänker vara med på...

RSS 2.0