Fåglarna

Har ni sett Hitchcocks film Fåglarna? Ni vet den där fåglarna blir helt knäppa och anfaller folk?

Jag gick en kort promenad förut idag, bara runt parken som ligger nära mig, och rätt som det var när jag gick där så flyger hundratals (okej, kanske överdriver lite... men många var de!) äckliga måsar runt mitt huvud! Det var precis som om jag klivit rakt in i filmen... orsaken? Två knäppgökar som står o matar dom... jag har inget emot fåglar eller att folk kastar bröd till dem, men man kan väl hålla sig till änder som inte flyger runt som galningar? Usch, skyndade på stegen o kom därifrån utan att bli sönderhackad... puh!

Hyperfeminint skogsrå?

När jag var hemma förra helgen satt jag o fikade med mamma och pappa, rätt som det är säger mamma:

- va söt du är, du ser ut som ett litet skogsrå.
- vad är det?
- Tja... typ som en utomjording, var jag nära att säga...


tur att hon inte sa det va?

sökte nu på vad ett skogsrå är för något,  Wikipedia skriver:
Skogsrået var skogens kvinnliga härskarinna. Hon lockar vandrare vilse och förför män som hon fattar tycke för. Framifrån är hon skön och tilldragande, men sedd bakifrån har hon ofta en ihålig rygg som ett gammalt träd.

Smickrande... tack mamma ;)

Lite senare på kvällen var vi hemma hos John för att titta på melodifestivalen. Någon gång under kvällen förklarade Kajsa att när hon var liten lekte hon mest med killar, för tjejer är ju så komplicerade. Men mig gick det bra att vara med. Då jag sa med lite ironi i rösten att :
"ja, jag är ju så manlig..."  utbrister kära Kajsa:  "neej, du är hyperfeminin, det är det som är så roligt, att jag ändå kan umgås med dig!"

Så... ett hyperfeminint skogsrå? Vad sägs om det? :)Källby

Hemma i Källby ett par dagar =) skönt! Har haft huset helt för mig själv sen i onsdagskväll... har nog inte varit ensam hemhemma på år, inte sen jag flyttade hemifrån. Men så går det när man åker hem o alla är borta och åker skidor :) Ja, förutom Daniel då som pluggar på...:P

Har inte gjort mig så mycket, att ha varit ensam, jag har ändå behövt plugga en massa. Skrev klart en miniuppsats om film- och mediepedagogik igår och idag skriver jag en läslogg över en bok till min samtalsmetodik. Tänkte utnyttja min erfarenhet från wendelsberg o skriva om hur viktigt det är att lyssna på barn till missbrukare, eller ja, alla barn som har det svårt. Alla ni wendelsbergare, ni har väl inte glömt bort kompisen? den med de stora öronen ;)

Tänkte förut att jag skulle baka bullar tills mamma o pappa kom hem, bra idé va? Men... det fanns inte så mkt i kylskåpet... ingen mjölk, ingen jäst... och ingen affär i källby, så vad gör man? jo, jag ringde statoil o frågade om de sålde jäst :P japp, det gjorde de, så jag traskade upp dit - underbart väder!
   Hittade jäst och mjölk o gick för att betala.  I kassan stod en gammal klasskompis från låg- och mellanstadiet, en som jag inte träffat på år. Självklart betedde jag mig ungefär så som jag inte vill bete mig när jag träffar en gammal klasskompis: fåordig och blyg. Ungefär som att jag fortfarande gick i mellanstadiet, tyst och blyg. Känner ni igen det? man vill visa att man inte är likadan som när man gick i skolan, trots detta återgår man till en "gammal roll". Jag vet att jag fortfarande uppfattas som tyst och blyg i många sammanhang, men det är stor skillnad på mig nu och när jag var yngre. jaja :)

Nej, nu får jag nog ta tag i bullbakandet =) Så jag blir klar någon gång, ikväll ska jag in till stan o träffa kompisar! Wiieee =)

Liten uppdatering

Okej Martin, jag ger det ett försök o skriver ngt igen :P

Hmm, saken är väl den att ja inte har så mkt att blogga om.... men nu har iaf datorn kommit! O den funkar bra, wiee =)

Har nu börjat läsa svenska, kul, men just nu är det mkt att läsa. Har vigt (skriver man så?) den här helgen åt plugg. Vet att jag får skylla mig själv som har mkt nu, jag kunde planerat mitt liv bättre o läst i veckan. Men men. Läser samtalsmetodik också, som en fristående kurs. Varannan måndag 15.00-18.30. Har jag egentligen tid till det? Med tanke på att jag även är engagerad i cellgrupp, scouter och vips... Nu ska vi iaf köra cellgruppen på måndagskvällar istället för onsdag, vilket innebär att jag inte har ngt tisdag o onsdag! Eller, fjällstugans "komma" är ju varannan onsdag :)

Sen måste jag komma igång med att träna!! Blir nog på friskis.

Haha, det här blir verkligen ett tråkigt inlägg :)
men just det, för två veckor sen var jag på vigsel och öppet hus på ett bröllop, DET är iaf kul! Jonas o Maria som gifte sig, bilder finns i bilddagboken.

Dags att läsa en spännande avhandling om läskulturer...


RSS 2.0