Har jag så stora fötter?

Nu har jag äntligen köpt nya joggingskor! Var ute på a6 igår, skulle kolla lite på mobiler (behöver en ny! Tips på vilken?), så gick bort till Siba. Där inser jag att Intersport ligger precis bredvid. Eftersom jag pratat om att jag behöver nya skor gick jag in för att titta lite. De hade många skor och ett löpband, samt många som jobbade där. Kom fram till att det var lika bra att ta tag i det på en gång, så jag bad om hjälp att hitta ett par bra skor. Fick springa på löpbandet när de filmade, och utav filmen kunde han i butiken se att jag skulle ha rätt så neutrala skor. Så han tog fram skor som passade till mig.

Min fåfänga fick en rejäl knuff när han tog fram skor som var 1,5 strl större än vad jag brukar ha!
Hallåå, jag som redan tycker att jag har långa fötter (39... ni kan ju själva räkna ut storleken på de här skorna). Därför kved jag till lite med kommentaren:
"Har jag så stora fötter?" Detta skrattade han mest åt och sa att jag inte skulle tänka på storleken. Tydligen ska man ha lite utrymme längst fram vid tårna, och man ska kunna vicka på alla tår... Jag insåg att det bara var att acceptera det, lyssna på den som visste bättre, och eftersom skorna satt bra i övrigt slog jag till =)

Här ska ut o springas! Någon som vill följa med?

cykelrace till skolan

Cyklade (i vanlig ordning) till skolan i fredags. Oavsett om jag är i tid eller inte brukar jag bli småstressad när jag ska till skolan, därför trampar jag på rätt bra. Just i fredags när jag cyklade hade jag en annan cyklist bakom mig hela vägen. Det blåste kraftig sidvind och jag tyckte att han kunde väl köra om istället för att ligga tätt bakom... men han höll sig bakom hela vägen in till stan, då cyklade han upp bredvid mig med kommentaren:

- Du har ett rejält tempo. Jag tänkte blåsa om dig, men vi är lika snabba.


Yeah, det känns ändå rätt bra att jag inte är någon snigel på cykelvägen :)

Tårfylld kväll efter inställd fikadejt

Efter en inställd fikadejt tillbringades kvällen i tårar... Var nämligen hemma hos Carolina och tittade på filmen filmen "Hotell Rwanda". Jag grät mig genom filmen. Hur kan vi människor vara så grymma? Så onda? Jag finner inga ord.

För er som inte sett filmen handlar den om fokmordet i Rwanda 1994. I kriget mellan de två folkslagen hutuer och tutsier mördas ca.1miljon tutsier under loppet av  tre månader... Detta utan att vi i västvärlden gör någonting. Vid ett tillfälle i filmen filmar män från västvärlden vad som händer, för att sända i nyheterna. Hotellägaren Paul Rusesabaginas reaktion blir då att nu kommer de bli räddade, för hur kan man låta bli att ingripa när man ser något sånt? Som svar får han: "Jag tror att folk kommer säga `åh, så hemskt´, för att sedan återgå till att äta sin middag."  Någon som känner igen sig? Jag gör det. Hur kan vi blunda för ett folkmord? En miljon människor slaktades rent ut sagt.

Om ni inte sett filmen, se den! Den är hemsk, men sevärd.

Tips någon?

Jag har bestämt mig för att köpa ett par nya joggingskor. Satsa på ett par bra. Någon som har tips på var jag ska köpa dem? Intersport? Löplabbet? Teamsportia? Något annat ställe?

Ketchup

Jag har just insett att nu när Jonas slutar på hlk så försvinner mina möjligheter att sno ketchup från honom när vi äter mat... detta innebär att jag måste ta med det själv. Tur att mamma för tillfället rensar ur ett skåp och ger mig en massa småburkar... Kommer dock att sakna Jonas, vem ska nu reta mig för alla mina morötter?

Packade sardiner på rörstrand

Har rätt nyligen (okej, för en timme sen) kommit hem från Rörstrand där jag shoppat som en galning. Just nu är det nämlingen porslinsfestivalen här i Lidköping och just den här kvällen har de haft kvällsöppet med halva priset i fyndavdelningen. Detta lockade mig och mamma.... och uppenbarligen några hundra till... tänk er att vara packade som sillar, i en porslinsbutik. Var otroligt mycket folk där som rusade in när de öppnade dörrarna vid nio. Galet!

Jag sa innan att jag skulle vara nöjd bara över att köpa en billig skål, tror ni att jag nöjde mig med det? Icke sa Nicke. Handlade hur mycket som helst, men vilka fynd! Visst, andrasortering, men inga synliga fel. Har hittat porslin (konstigt, i en porslinsfabrik...) men även snygga bestick för en fjärdedel av ordinariepriset... och mycket mer. Är helt klart nöjd :)

(Just det, jag och mamma är för tillfället billösa, därför cyklade vi. Jag mötte mamma efter hennes jobb för att gå på filmen Mamma Mia innan vi skulle till rörstrand. Sen packade vi allt porslin i cykelväskor och cyklade hem halv tolv på natten...)

Mysig dag hos Nadine

I tisdags var jag och Jonas o hälsade på Nadine i Skövde. Var roligt att det äntligen blev av att träffas, var ett tag sen sist... närmare bestämt december. Blir så ofta att man bara pratar om att träffas, utan att det blir av. Men nu så, det passade bra för oss alla tre den dagen och jag är som sagt glad att vi åkte dit :) Blev en mysig dag som började med fika på gråsparvarnas favoritcafé (har nog aldrig sett så många gråsparvar på ett o samma bord...). Efter lite shopping våldgästade vi Nadines lägenhet där vi fick te. Jonas visade sig vara sjukt dålig på att dricka varmt te... vekling ;)

Kvällen tillbringades sen på restaurangen där Nadine arbetar. Nu var hon dock ledig och kunde umgås med oss. Wiee :) Tack för en bra dag!


Valde att lägga upp en fin bild på mina kära vänner, trots att jag har många grimasbilder...

Nattens skräckscenario

Inte ont anande sover jag sött i mina prinsesslakan med fönstret, som vanligt, lite på glänt... Plötsligt vaknar jag till av ett flaxande ljud. Jag tänder lampan och tittar upp mot fönstret. Först ser jag ingenting, men när ögonen väl har vant sig flyger jag ur sängen vid åsynen av världens största hoppetossande insekt!! Ni vet en sån där harkrank med långa ben och vingar. Fick snabbt tag på en gammal telefonkatalog att slå ihjäl krypet monstret med, men feg som jag är väntar jag en sekund för att se om den flyger ut istället. Det gör den inte. Nej, istället flyger den runt som en liten galning igenom mitt rum för att rätt som det är försvinna. Japp, ni läste rätt... spårlöst borta. Där stod jag, halv två på natten, helt paralyserad av skräck med den gamla telefonkatalogen i högsta hugg. Hur skulle jag nu kunna sova? När jag visste att den fanns någonstans i rummet.  Efter en lång stunds tvekan gick jag ändå mot sängen och la mig igen. DÅ (tack o lov!) dök den upp igen och den här gången var jag snabbare. Pang. Död. Men skräcken satt kvar i någon timme...

Karin och Anders = Sant!

Woho, nu är de gifta!! Mina underbara vänner Karin och Anders... eller matte och husse kan jag ju säga. Det är inte alla som får äran att vara någons tax, men det är jag! Jag ska alltid bo hos Karin och Anders... för er som inte vet frågade jag nämligen Karin (via sms) för ett antal år sedan om jag alltid fick bo hos dem, fick svar i ett sms från Anders:
"Ja, du kan få vara våran lilla tax om du vill. Karin och jag önskar vår lilla tax en god och hårbollsfri natt. Klapp klapp på örat."
Det ni!

Var ett underbart fint bröllop, och de var så vackra! Båda två =) Vigseln var ute på Kållandsö, i Otterstads kyrka. Fin vigsel och jättefin sång, och de sa JA, kan det bli bättre?
Efter fotografering, ris- och rosbladskastning och mingel gick färden in mot stan... till pingstkyrkan där festen skulle hållas. Där bjöds på potatisgratäng och fläskfilé med svampsås, mums, det gick ner kan man säga. Mycket trevlig middag, efteråt var det en liten paus med ännu mer mingel, o sen var det fri placering. Dags för spex!! Värdarna öppnade upp bra med ett framträdande av högsta kvalitet. Själv var jag med och sjöng en gammal vibafemba-sång som vi hade gjort om så den passade för brudparet. Visade även lite avslöjande knarkkort på Karin... sist men inte minst så återuppstod hönshuset igen! För 6 år sen klädde vi nämligen ut oss till kycklingar, höna, tupp och ÄGG (Karin!), åkte hem till folk och sjöng vackert (?)... detta filmades (gaahh), o vad passar då bättre än att klippa till filmen och visa upp på bröllopsfesten? Detta tillsammans med att klä ut sig igen... roligt värre! =)
För fler bilder hänvisar jag som vanligt till bilddagboken: http://eerdal.bilddagboken.se
Det var en fin dag och jag hoppas Karin och Anders är nöjda! :)

Karins möhippa!

Karin och Anders gifte sig igår!!! Och jag har inte lagt upp bilderna från möhippan än... får se till att göra det nu. Kör en kort förklaring och sen lite bilder =)

Möhippa

När?
14 Juli (ja, jag vet att jag är seg på att blogga)

Var?
Underbara Lisch (Lidköping för er utbölingar)

Huvudperson?
KARIN!!

Vilka var med?
Ojoj, alla hennes underbara kompisar. Tror vi var runt 20st. Missionare, pingstpack och annat löst folk ;)

Uppgifter?
Vi hämtade upp henne på torget där hon satt och fikade med sin kusin Matilda. Där fick hon nya kläder och en balja att transportera sig i (se bilder). Hon skulle sedan ta sig till olika ställen för att utföra uppdrag. Bland annat fick hon spela klarinett utanför stadium och namninsamling utanför hemköp. Vad folk skulle skriva under på var "Sluta sälja likdelar på hemköp".... För alla klarade uppdrag fick hon presenter av oss (scrappingsaker som hon får använda till möhippealbumet). Sedan var det dags för fika i stadsträdgården innan det bar iväg till Äventyrsgården utanför Källby (till min gamla träslöjdslärare =) ). Där blev vi uppdelade i lag och fick utföra ett antal uppgifter, som skjuta blåsrör, krocket med bowlingklot etc. Mycket roligt!
Kvällen avslutades med mat, sång och mys på skogshyddan!


Träningspass med pappa

Jag hade planerat att under dagen ge mig ut i spåret och springa... vanligtvis när jag är ute o springer blir det bara 1-2 varv i elljusspåret och jag har börjat tröttna lite på det. Nu är det så att pappa brukar springa en annan längre sträcka, förbi vattnet. Eftersom pappa var hemma idag (bara vi två hemma en hel vecka) gav vi oss ut för att springa tillsammans. Riktigt trevligt faktiskt.
9,5 km (ungefär) senare är jag nu helt slut... får erkänna att jag blev trött så vi gick lite också. Pappa planerar att nästa helg springa/gå upp för berget Skåla i Stryn (Norge för er som inte vet, berget är 1800m högt), därför tränade han att springa i en backe också, då passade jag på att vila! Han sprang nämligen upp och ner i backen 10gånger, jag nöjde mig med 3 :) Efter rundan vid vattnet avslutade vi med ett varv i spåret där vi sprang intervaller! det är roligt att springa fort fort fort, men jag är inte det minsta uthållig så det blir inga långa sträckor :)

Sitter nu nöjd och belåten o pustar ut =) Snart är det dags för duschen innan ja ska hem till Helena och kolla på film! Ha en skön kväll!

RSS 2.0