Jag tror på en Gud...

Jag tror på en Gud som är helig och varm
som ger kampglöd och identitet,
en helande Gud som gör trasigt till helt
och stärker till medvetenhet.

Jag tror på en Gud som gråter med mig
när jag gråter så allting är gråt,
en tröstande Gud som kan trösta likt den
som väntar tills gråten gått åt.

Jag tror på en Gud som bor inom mig,
och som bor i allt utanför,
en skrattande Gud som vill skratta med mig
som lever med mig när jag dör.

/ Christina Lövestam

Vad vore vi utan vänner?

Mitt i allt jobbigt är jag så tacksam över mina vänner! Vad skulle jag göra utan er? Som när jag ringde Sara då mormor dött, o hon satte sig på första buss och åkte hit. När jag samma kväll fick två beklagande men samtidigt uppmuntrande sms från vänner. Och i förrgår då jag var ledsen fick jag oväntat besök av Carro och Elin som hade köpt med sig muffins och kom för att uppmuntra mig. TACK till alla mina vänner! För kommentarer och sms och stöd, men framför allt för att ni finns!

KRAM

Älskade mormor

Livet kan förändras så fort. Ena dagen finns människor, sedan händer det något oväntat och de finns bara kvar i minnet.Söta mormor, i onsdags var hon så pigg och glad. Älskar henne.

Morgonens två överraskningar

Vaknade vid sju imorses av ett sms från okänt nummer: "God morgon! Gud är med dej idag också! Jos1:9"
Jo...det är han ju, men vem hade skickat smset? Tog ett litet tag innan jag kopplade att det måste vara från samma person som smsade mig för några veckor sen. Jag har berättat historien för några, men inte alla, så här kommer den nu via bloggen.

Min kära vän Ruth är inte bara träningsgalen, hon är även journalist på en kristen tidning. För några veckor sedan var hon på jakt efter en fattig student att ställa fem frågor till angående ekonomin, hur man klarar den som student etc. Som den goda människa jag är ställde jag upp på detta och resultatet hamnade i tidningen. Bara några dagar efter "intervjun" fick jag ett sms från ett nummer jag inte kände igen där det stod: "Du är värdefull och du behövs! Glöm inte det!". Jag gick ut på eniro och fick fram att numret tillhörde en kille i örebro. Svarade och tackade, men frågade även vem han var och varför han skickade sms till just mig. Som svar fick jag tidningens namn, och att han bara ville skicka ett uppmuntrande ord. Typ. Jag kan bara dra slutsatsen att han läst artikeln, sökt på eniro och på så sätt fått tag på mitt nummer.
Idag fick jag alltså ett nytt sms från grabben (eller gubben? vad vet jag...).

Eftersom jag hade sovmorgon somnade jag om efter att ha läst smset. Några timmar senare ringer telefonen och jag får morgonens andra överraskning. För vilka är det som ringer om inte TV4-nyheterna i Jönköping (hur ofta brukar de ringa till mig liksom?). Orsaken var att de undrade vad jag tyckte om att huset där jag bor ska rivas (HSB har köpt upp huset och planerar att riva/bygga nytt om några år). Eftersom jag räknar kallt med att jag är färdig i skolan när detta sker så svarade jag att jag inte var jätteorolig. Visst är det tråkigt, men jag kanske inte ens är kvar i stan när planerna sätts i verket. Det var inte riktigt det svar TV4 var ute efter, de letade efter någon som var upprörd över beslutet så de fick ringa vidare. Uppenbarligen hittade de en eftersom det var med på lokala nyheterna ikväll. Spana in det vettja: http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=660694&treeId=10074&renderingdepartment=2.757. Spola fram till 03:14 och reportaget kommer upp, trappuppgång C är "mitt hus" =)

Någon som ringer med tre?

Som en del av er vet har jag ett bra tag pratat om att jag behöver en ny mobil. Batteriet på min gamla börjar ge sig. När jag så i somras (en halvtimma innan jag skulle på bröllop och var stressad...) tappade mobilen i golvet o Jonte fick tejpa den åt mig så började jag på allvar fundera på att skaffa en ny. Vad jag däremot inte planerat var att gå på ett abonnemang... Så när jag i fredags var tvungen att gå förbi gamarna telefonförsäljarna utanför coop (säger man förresten så om de som vill att man ska teckna abonnemang? eller är ordet telefonförsäljare endast för de som ringer och vill sälja saker? Måste utredas... vet ni så lämna en kommentar vettja)  hade jag planerat mitt försvarstal: "Neej, jag varken orkar eller har tid att prata med er".  Men när de ropade på mig, trots att jag tittade åt andra hållet, blev det mer: "okeej... men jag vill inte skriva på någonting". Patetisk kommentar. Särskilt patetiskt blir den när man har facit i hand: Jag skrev på. och nu stoltserar jag med en rosa mobil. Ja, jag vet att jag kommer bli mobbad för färgen...  men rosa är ändå fint. Här och här är mobilen.

Nu får ni inte tro att jag inte kan stå emot dessa försäljare. För det kan jag, och jag har gjort det förut. (Det jag har svårt för är att bara gå förbi dem när de ropar...) Men nu behövde jag faktiskt en ny mobil och det verkade vara ett bra erbjudande. Jag tror inte att jag blivit lurad. Men nu efterlyser jag vänner som ringer med tre? Måste ju utnyttja att jag ringer/smsar gratis inom tre. Ringer även gratis till fasta nät, så har ni inte tre, ge mig ert fasta nummer ;)

Polis nästa?

Masade mig till gymmet förut idag. Hade planerat sen igår att jag skulle träna innan scouterna, men när jag vaknade den här morgonen hade jag ingen lust alls att ge mig iväg på eftermiddagen.... men bestämt var bestämt. Kom dock iväg lite sent så planen var att skynda mig, att vara effektiv.... började med att springa på löpbandet (med mina nya skor!!), och ska man bara springa i 10min så kan man ju springa snabbt... visst? Är faktiskt nöjd med att jag sprang 2 km på 8.22 min, detta utan alltför stor ansträngning. Fick sedan höra från Ruth att jag klarat ett av testen för att bli polis (2km på 9.30). Woho liksom. Nästa gång ska jag springa på under 8 min!

När jag väl bloggar om träning: Sist jag varit och tränat mötte jag några killar i trappan. Snappade upp en rolig kommentar:
"Men ååhh, varför tar vi trapporna till gymmet när det finns hiss?!?"

Tja... det kan man fråga sig. (nu ska jag inte dumförklara några jag inte ens känner, jag förstod ironin i det hela... men lite roligt var det).

Two Bananas

I det här blogginlägget tänkte jag dela med mig av ett filmtips, eller... i alla fall berätta om en film... jag har inte sett den själv... och jag vill nog inte se den. Då blir det kanske inte ett filmtips? Jaja.

Var som sagt hemhemma helgen som var. En lugn och skön helg. Hade lite kompisar över på lördagkvällen, började med att köpa pizza o prata men övergick senare på kvällen till att spela Rappakalja. Därav filmtipset... (för er som aldrig spelat rappakalja kan jag tala om att det är ett roligt spel där man ska förklara ord, personer, filmer etc. Med andra ord ska man ljuga så mycket man bara kan). Såå, vad tror ni att filmen "Two Bananas" kan handla om? Kanske en tecknad film om två bananer på äventyr? (eller Emmas förslag om ngn som sålde sexleksaker till uttråkade terapeuter.... typ). Njaa.... här får ni den riktiga beskrivningen:
"Fyra män drivandes på en flotte bestämmer sig för att äta upp kvinnan som också är ombord."
Visst låter den bra?

Filmen "Kvarnen" som handlar om en kvarnägare som bestämmer sig för att mala ner tattar-Lisa (japp, så stod det) och drängen låter också riktigt bra... eller? Eller "I nöd och lust" som handlar om en skogshuggare som bor i skogen med en kvinna. När han kysser henne förvandlas hon till en ond häxa....

Det finns många filmer som man aldrig har sett...

Har jag så små fötter? =)

Mina vänner, jag är på bättre humör nu! Hastig och lustigt har jag bestämt mig för att åka hemhem och kurera mig,  känns riktigt bra. Särskilt som det går en bil hem ikväll.

Som ni kanske minns förfasades jag i lördags över hur stora fötter jag har. Nu har jag den stora glädjen att berätta för er att jag köpt nya svarta stövlar idag (Ja nya, de gamla gick sönder.... måste nog blogga om den historien någon dag...). Iaf, stövlarna, som är i svart läder och fodrade med ull, är i storlek 38!!! Japp, ni läste rätt... 40,5 i joggingskor och 38 i stövlar. Tjoho! Återstår bara att se om jag behåller stövlarna eller om det slutar med att jag lämnar tillbaka dem på grund av pengabrist eller liknande :) (eller det faktum att ull kliar...).

vaddå negativ?

Jag är trött, förkyld och lite allmänt nere...
Konstigt hur fort sånt här kan vända, i helgen var jag glad och nöjd. Just nu känner jag mig risig och vill bara bli frisk, pigg och på bättre humör. Någon som har tips på hur detta sker snabbt? Mer än att knapra C-vitamin =)

På grund av mitt humör börjar jag nu ifrågasätta Nalle Puhs visdomsord "Man är aldrig nere med en ballong". För jag har många ballonger (alltid bra att ha) men är ändå nere (kan det vara för att jag inte blåst upp dem?).

Näe, usch, ska jag vara såhär negativ är det lika bra att jag går o lägger mig på en gång. Gonatt kära vänner!

RSS 2.0