Utmanad

För ett tag sen blev jag utmanad av söta Ruth i uppgiften att blogga om sju saker ni kanske inte visste om mig... svårt! Därför har det dröjt ett tag (förlåt Ruth!) men nu ska jag sätta igång!

Regler: Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Om det jag skriver är så nytt för er vet jag inte, men har ni hört det förut får ni le igenkännande!

1. Jag har varit med på ett NA-möte, det vill säga anonyma narkomaners möte (som AA-möte, fast NA istället).

2. Jag har aldrig tyckt om att laga mat och har därmed alltid undvikit det. Uppenbarligen anses jag heller inte vara så duktig på det, eftersom min bror och hans kompis julen 2003 gav mig ett presentkort på en "Matlagningskurs". Meningen var att de skulle hålla i kursen, och där lära mig hur jag kokar makaroner, steker färdigköpta köttbullar osv. Nu 5år senare väntar jag fortfarande på kursen... (Att baka tycker jag däremot är roligt! Tänk bara när jag bodde i Virserum och gjorde semlor med grön grädde och rosa mandelmassa, och tvärtom...).

3. Att jag älskar skor vet de flesta redan om. Men visste ni att jag dessutom samlar på schampoflaskor? Att jag faller pladask för schamporeklamer och rusar ut för att köpa det där nya fantastiska schampot som ska göra mitt hår pärlemorskimrande och glansigt / framhäva lockarna / förhindra slitna toppar etc? (Eller, det är klart... oftast väntar jag med att köpa det tills det kommer på rea...) Jag har nästan alltid flera sorters schampon hemma, ni kan förstå vilken chock det blev för mig när jag för några veckor sedan insåg att jag för första gången på länge hade slut på schampo! Förklaringen till detta är helt enkelt att det har varit mycket den här hösten.

4. När jag ändå skriver om skönhetsprodukter (ja, schampo är enligt mig en skönhetsprodukt) kan jag ju passa på att berätta om när jag och min älskade vän Elise tillverkade parfym till hennes mamma som fyllde år! (först måste jag säga att vi inte var särskilt stora då). Jag och Elise ville göra en riktigt fin parfym, därför plockade vi blommor (för blommor luktar gott, visst?), la dem i en liten flaska och fyllde på med vatten. Detta fick sedan stå ett tag, för att vattnet skulle dra till sig blomdoften... och nog luktade det när hon öppnade paketet. Dior, Gucci, Chanel... Släng er i väggen!

5. Jag har två "fusktänder". Eftersom jag saknar tandanlag har jag fått två titanskruvar med tandkronor på inopererade i käken. Det ni! (dessutom har jag kvar många mjölktänder...)

6. Jag tycker om att åka slalomskidor och har genom åren åkt på många läger till Hemavan, detta underbara ställe! På läger tar man självklart mycket kort, kort som jag sedan satt in i album... Vad man inte förväntar sig att hitta i ett skidalbum är väl ett "mooningkort", men det är just vad man hittar när man bläddrar i ett av mina album! Tack vare några killkompisar som tyckte det var en rolig idé att dra ner byxorna och ta ett kort, för att sedan inse att de tagit fel kamera... (min!) Detta var på den tiden då nästan alla hade kamera med film, med andra ord: De kunde inte radera kortet.

7. Som tonåring hängde jag rätt mycket i kyrkan (vilket jag fortfarande gör, men på ett annat sätt nu). Jag tackar dem som drog med mig till tonårssamlingarna i början då jag var rädd och blyg! I kyrkan har jag upplevt mycket och jag tänker nu berätta för er, kära bloggläsare, om när vår pastor fyllde 36år. Detta var en fredag och alla räknade självklart med att han skulle komma på tonår, men icke, han hade tagit ledigt. Där stod vi förgäves och väntade med hans present: 36 toarullar som några hade inhandlat. Vad gör man när man inte kan överlämna en så fin present? Det ska jag berätta för er: Vi tog oss in på vår kära pastors expedition, tog några rullar var och började linda in alla hans saker i toalettpappret! Skrivbordet, stolen, bokhyllan, tavlorna... japp, allt. Han älskade oss!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ojoj, det här blev långt. Hoppas att ni orkat läsa =) Nu är det dags för mig att utmana... jag utmanar:
Karin, Nadine, Josse, SofiEmma, Em och Linda.  Sätt igång och skriv!

Carro är också utmanad via bilddagboken, hon får bli min lilla joker som får välja själv om hon vill anta utmaningen eller inte...!

Trött

Nyss kommit hem från ett träningspass... gick så otroligt dåligt idag! Jag hade ingen ork alls och allt kändes jobbigt. Jag skyller på sömnbrist eftersom jag har haft svårt att somna ett tag, samtidigt som jag måste upp tidigt. Att jag var ute och åt mat innan kan också vara en orsak eftersom det gav mig håll. Men det fick det vara värt, det var trevligt att äta med Julia och diskutera VFU:n :) Antar att man har sämre träningsdagar ibland och bättre ibland. Förra veckan, DÅ sprang jag minsann 1 mil! (vilket jag nu var tvungen att skriva i bloggen efter att ha beklagat mig över dagens pass).

Nya tag nästa gång! Tycker förresten om en skylt på friskis:
"Den som lägger tillbaka vikterna blir bäst tränad." 
Haha, rolig va? =)

Farmor

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, försöker mig på att skriva några rader iallafall. Himlen har utökats av farmor som somnade in i lördags. Trots att hon varit sjuk de senaste åren så känns det konstigt. Konstigt, men inte ledsamt, jag vet att hon har det så mycket bättre där hon är nu och jag hoppas att hon mår bra. Nu får hon vara med farfar igen.


Tack Karin!

Fick ett brev på posten idag som lyste upp min dag...(post är alltid roligt, när det inte är räkningar!) Brevet var från Karin som hade stämplat upp lite stämpelmotiv från pysselmyran och skickat till mig. Sååå fina, och jag blev så glad. TACK Karin!Visst är de fina? Jag har verkligen fått upp pysselsuget! Den 26/11 på kvällen kommer vi att pyssla julkort hemma hos Julia. Alla som vill är välkomna! (Bestämmer jag nu, tror det är helt okej för Julia också... =) )

Slår mig att jag har så otroligt många bra vänner, tack för att ni finns!

Tåmten kom tidigt i år!

Jag har fått årets första julklapp!!

Mitt under ledarsamlingen som var nu ikväll ringer Sara, jag kunde ju inte ta det så då fick jag ett sms om att jag skulle kolla min cykel när jag kom hem. Spänningen blev olidlig! Tillslut kom jag hem, och vad finner jag på pakethållaren om inte en julklapp?!? (denna öppnades givetvis direkt!)Choklad! Mums. När jag smsade Sara och tackade fick jag svaret:
"God jul önskar Tåmten :)"  haha, Sära och Märta som är i farten! De är söta de :) Tack!

Dum, dummare?

Blev smått panikslagen för en liten stund sedan, skulle sätta på mobilen och kom inte på PIN-koden! En enkel fyrsiffrig kod som jag automatiskt brukar knappa in annars. Den var totalt bortblåst, hade förmodligen blåst bort i Jönköpings kyliga vindar. Det enda jag kom på var min gamla kod (till gamla mobilen) och andra koder... trots intensivt tänkande ville den inte ploppa upp i mitt huvud. Seriöst, hur många glömmer bort sin PIN-kod? Inte hittade jag pappret där det stod heller...  panik!

Jag förmodar att ni är grymt nyfikna nu på hur det gick? Jo, på www.tre.se kan man tydligen se sin PUK-kod, ni vet den där långa koden som man skriver in när pinkoden är spärrad. Tack vare den kom jag in i min telefon igen, och kunde byta kod. Puh!

Ibland vet man inte vad man ska blogga om...

...Så är det för mig just nu... därför är det lite fattigt med inlägg här i bloggen =) men men, så är det vissa perioder. Snart kommer jag igen!

Under tiden kan ni få njuta av en härlig sommarbild.Ahh, sommar! Men... jag tycker om hösten också... alla årstider har sin charm :)

RSS 2.0