Statistik

Som jag redan nämnt ska jag skriva C-uppsats den här våren. Inför detta måste vi även läsa lite statistik.  Lägger upp ett exempel på en formel:Det gäller nog att öva lite, fräscha upp sina gamla gymnasiekunskaper...


(btw, nu är det facebookofficiellt, vilket steg!)

Rensning av cyklar

Jag fick i tisdags en lapp i brevinkastet där det stod att det nu finns många cyklar på gården, cyklar som förmodligen saknar ägare. Därför ska vi innan söndag märka våra cyklar med namn och lägenhetsnummer, annars slängs dom. Seriöst, fem dagar har vi fått på oss. Vad skulle hända om man var borta en vecka? Tänk om den här lappen kommit när jag är på Mallorca? Kul att komma tillbaka o så är cykeln borta... Inget fel i att de slänger cyklar som inte används, om de förvarnar, men de kanske ska säga till lite mer i tid?

Vetenskapsteori

Nu var det ett tag sen jag bloggade, självklart har det hänt en massa i mitt liv, men jag orkar inte blogga om allt =) Men jag har bland annat hunnit med att åka skidor, vara på 28-årskalas och börjat en ny kurs - lärande 3 med examensarbete, tjoho. Har sammanfattningsvis haft det bra de senaste veckorna :)

Angående min nya kurs: Vi ska skriva C-uppsats den här terminen, så kursen börjar med "vetenskapsteorier" etc. Oj så spännande... hmmm, kanske inte är exalterad, men det funkar. Första föreläsningen då vi pratade lite om "lärande" fick vi veta att i dagens grundskola är det planlagt att alla barn ska lära sig samma saker och nå 749 mål på 6665 timmars undervisning. Fick senare att sms från Carro:

"6665 timmars undervisning... observera de tre sexorna i början, du vet vad d står för! Slutsats: min fenomenologiska sanning är att grundskolan är av ondo!"

Tja, så sammanfattar vi skolan just nu ;)

Mallis!

Jag har ju glömt att blogga om vårens stora äventyr... såhär är det mina vänner: Jag ska till Mallorca och ha praktik där i fem veckor!!

Fredagsförmiddag på Ryhov

Nu ska jag egentligen plugga, men som ni alla vet kan man hitta på många andra saker när man egentligen ska ägna sig åt skolarbete... jag väljer att blogga istället.

I fredags var jag med om något nytt: Jag svimmade på blodcentralen. Skulle dit och lämna blod innan jag skulle vidare till Sara. Var ett år sen jag lämnade sist (tydligen vill de inte ha så mkt av mitt blod pga att jag har en ovanlig blodgrupp samt att det finns många givare här i Jönköping just nu), var därför lite smånervös, men allt gick bra med just blodgivningen. Efteråt sa de till mig att "ta det nu lugnt, sitt här, vi vill inte att du ska svimma". Jag tyckte dock, dum som jag är, att det var onödigt att sitta kvar där och att jag lika gärna kunde sätta mig i väntrummet. Därför reste jag relativt snabbt upp och gick ut... Kom så långt som till kaffeautomaten när jag känner att det svartnar för ögonen. Rätt som det var låg jag på golvet med fyra oroade människor över mig som undrade hur det gått, om jag slagit i huvudet etc. Det susade i öronen och jag förstod inte riktigt vad som hade hänt, eller var jag var... men nej, jag hade inte slagit mig någonstans, och jag förstod rätt snart att jag hade svimmat. En bår rullades fram och jag fick lägga mig på den och skjutsades till andra änden av rummet där jag fick ligga ett tag. Jag kände mig rätt snabbt bra igen, men blev beordrad att ta det lugnt, och vem vågar trotsa? Blev även rekommenderad att lägga det här med blodgivning på is i några år... Måste säga att jag blev lite besviken, jag vill ju hjälpa till och lämna blod! Men återigen, varför trotsa? Och så roligt är det inte att bli stucken... =)

Det var min dramatiska fredagsmorgon! Någon som klår den? ;)

Panik i omklädningsrummet

Måste berätta om en sak som hände när jag och mamma var på Överby och shoppade. Som många vet springer jag ju på bröllop stup i kvarten (typ...), därför är det aldrig fel när man hittar en fin klänning, vilket jag gjorde. En grå, silkig klänning hängde där i en butik o ropade på mig, att den dessutom var på halva priset såg jag som ett tecken på att jag skulle ha den. Eller, iallafall testa den... sagt och gjort, jag tog med mig klänningen in i en provhytt för att prova. Väl där inne fastnar blixtlåset på klänningen, halvvägs uppe. Försökte dra ner det utan framgång, försökte dra upp det utan framgång. Mamma kom in och försökte lirka med låset... det satt som berget. Försökte då dra av klänningen... det gick inte. Där stod jag alltså i en provhyttt med en klänning som inte gick att få av. Panik. Vad gör man? Säger till personalen att man har på sig en av butikens klänningar utan att få av sig den? Ber dem klippa sönder den? Efter nervösa skratt och mycket slitande i klänningen ber jag några böner, försöker med ett sista knep och vi försöker drar den över huvudet... äntligen gick det! Tack och lov!

Nu kanske ni tror att jag snabbt hängde tillbaka klänningen, att jag aldrig mer vill se den. Nejnej... vi sa till om att blixtlåset var trasigt och fick den riktigt billigt, så nu ska försöka mamma sy i ett nytt blixtlås =)

Så kan det gå när man är ute på shoppingtur!

Mitt jullov i punktform

Så, nu är jag tillbaka i Jönköping efter drygt två veckors lov. Hade första skoldagen idag, de startade upp med en riktigt bra föreläsning på förmiddagen! Eftermiddagen var mindre bra...

Har varit hemma hela lovet och varit dålig på o blogga... därför kommer här mitt lov i punktform:

* Jul hemma med familjen, morfar var hos oss några dagar, roligt :) Som alltid var det midnattmässa i kyrkan på kvällen. (Men det har jag ju skrivit i ett tidigare inlägg).

* Årets julbad ute på Ullersbro. Det vill säga: bada tunna ute. I år blev det inget dopp i Vänern, lockade inte så mycket....

* Pyssel med Karin och Kajsa.

* Fika med kära Elise.

* NYÅRSFEST hos Enestigs! Drygt 20 pers i ett hus på 68 kvadrat. (stämmer det Karin?). Hade även glädjen att få Carolina på besök över nyår, roligt att ha henne med på festen med kompisarna hemma!

* Göteborgstripp med fika.

* Besök av Daniels flickvän, fick tillfälle att öva på min knackliga engelska...

* Myskväll hos Götesjös.

* Shoppingtur till Överby med mamma.

* Tackfest för pastor Marklund som tyvärr ska sluta.

Så, det var mitt lov det ;) Orkar inte skriva mer detaljerat :P

RSS 2.0